Стотици излязоха на протест в София срещу поскъпването на водата

By 15 Декември 2017 Прочетена 1435 пъти 0

Стотици протестиращи се събраха пред сградата на КЕВР в София заради поскъпването на водата. Предвижда се цената да се вдигне в 14 големи града, сред които и Русе.

Протестът бе организиран от БСП. Според лидера на социалистите Корнелия Нинова увеличаването на цената на водата не е посилно за ниските доходи на хората.

"Независимата КЕВР е независима само от народа си, зависима е от концесионера си. Сега отчитат фискални показатели, но не отчитат реалностите на живота. Увеличиха тока, парното, топлата вода, газта. Днес ще увеличат за пореден път и водата. Но не отчитат, че доходите на хората не стигат. Не отчитат, че пенсиите се увеличиха само с 2%, минималната заплата само с 50 лв., а някои от храните на пазара се увеличиха с до 80%.", заяви Нинова пред протестиращите.

Според Корнелия Нинова вдигането на цената на водата е една от формите за геноцид над народа.

"Днес сме тук и заради концесията на Софийска вода. Кой раздаде националните богатства на такива концесионери? Но и днес правителството на Бойко Борисов дава на концесия българско летище. Той продължава политиката на разграбване на националното богатство", категоричен бе още лидерът на БСП.

С увеличението, кубик вода ще бъде най-скъп в Шумен и Силистра – около 3,30 лева. Най-сериозен скок от 20 на сто ще има в Ямбол.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net