Симеон Славчев - водач на листата на БСП в Разград, инициира обществен диалог по основни социални теми, засягащи областта

Славчев неведнъж е казвал, че приема гласуваното доверие като голяма отговорност и е силно мотивиран да осигури осезаемо повишаване на стандарта на живот и благоденствието на жителите на област Разград Славчев неведнъж е казвал, че приема гласуваното доверие като голяма отговорност и е силно мотивиран да осигури осезаемо повишаване на стандарта на живот и благоденствието на жителите на област Разград снимка: "БСП за България"

Воден от мотива, че интересите на хората са над всичко и е време някой да се заеме с разрешаването на множество проблеми в областта, Симеон Славчев инициира обществен диалог по основни социални теми, свързани с повишаването на покупателната способност, демографската криза, здравеопазването и образованието.

Той неведнъж е казвал, че приема гласуваното доверие като голяма отговорност и е силно мотивиран да осигури осезаемо повишаване на стандарта на живот и благоденствието на жителите на област Разград.

Поставяме България над всичко и винаги сме го правили. А България, това са хората. Целта, която винаги поставяме на дневен ред и следваме с постоянство в областта на социалната политика е държавата да защитава работещите, младите хора, пенсионерите и уязвимите.

това е позицията на Симеон Славчев, водач на листата на "БСП за България" в област Разград

Предлаганите от него и "БСП за България" мерки в социалната сфера ще спомогнат за решаване на демографския въпрос, който е в основата на всички останали проблеми в развитието на региона.

За да превърнем област Разград в райско място за живот е необходимо провеждане на социална политика в интерес на хората, чрез която да се реши демографския проблем и да се осигури икономическо, културно и социално развитие на областта.

добавя той

Симеон Славчев споделя, че след обстоен анализ на основните показатели за благополучие на населението в област Разград са установени тревожни факти. На тази база, "БСП за България" предвижда да бъдат изпълнени конкретни мерки за мотивиране на младите семейства да останат или да се върнат в област Разград. В националната програма на БСП има план в помощ на младите семейства за еднократна помощ при раждане на първо дете в размер на 500 лв., за второ – 1000 лв., за трето – 1500 лв.

Тези, заедно с други мерки, като увеличаване на размера на майчинството през втората година от 380 на 650 лв., еднократна помощ за майки – студентки в размер на 6500 лв. и други ще бъдат добър стимул за младите семейства в Разград и региона. От "БСП за България" се борят и за по-ниски данъци и осигуровки, както и за 500 лв. необлагаем минимум за всяко дете. Още едно от ключовите предложения на коалицията е за нулев данък върху дохода на всеки работещ до навършване на 26 години.

Друг сериозен проблем е, че средната пенсия в региона остава най-ниската в страната. Докато средната пенсия за страната е 750 лв., в област Разград тя е 646 лв. - почти 100 лв. по-ниска.

казва Симеон Славчев и допълва, че акцент в програма на коалицията е осигуряването на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2018 г.

Според него, поради ниските нива на пенсиите в област Разград, хората в пенсионна възраст нямат възможност за пълноценно социално включване, тъй като често средствата им са силно ограничени и те нямат достъп дори до културни и развлекателни събития.

Това е нещо, над което ние от "БСП за България" в област Разград ще работим с постоянство, така че тези хора да почувстват, че са пълноценни членове на общността.

пояснява той

Тъй като според него управляващите са длъжници и на хората с увреждания, в програмата на БСП е заложено създаване на държавни социални предприятия за тях. Това ще даде възможност за професионалната им реализация и по-добри възможности за социално включване на тази толкова уязвима обществена група. За целта от "БСП за България" имат готовност да предложат и ще настояват за приемането на законодателство в защита на хората с увреждания и гарантиране на правото им на труд и на пълноценен живот.

Данните показват и друг проблем - Разград е сред областите с най-висок недостиг на лекари и тази опасна тенденция се засилва с всяка година. Невъзможността за достъп до здравни услуги и грижи е сред основните фактори за влошена среда на живот. Привличането на млади общопрактикуващи лекари е друг основен приоритет за водача на листата на "БСП за България" в Разград и неговия екип. Според тях, това напълно постижимо чрез осигуряване на мотивиращи условия на труд и реализация на лекари и специализиран медицински персонал, справедливо заплащане и социални придобивки, като улеснения за жилище, безплатна детска градина за децата, транспорт и др. Симеон Славчев е убеден, че работата за привличане на млади лекари и специализирани медицински кадри трябва да започне още сред студентите чрез срещи в медицинските университети и медицинските професионални училища. Това с пълна сила е валидно и за всички останали специалисти, от които област Разград се нуждае, за да се развива и просперира: учители и възпитатели в детските градини, пътни инженери, ВиК техници и инженери, агрономи, ветеринари и др. Достъпът до такива услуги е определящ фактор за качеството и стандарта на живот в региона.

Ние от коалиция "БСП за България" сме решени да направим всичко необходимо, за да превърнем нашата област в мечтано място, където да учим, да създаваме семейства, да отглеждаме децата си, да работим и остаряваме достойно. България не е нито бедна, нито малка държава. За да се осигурят средствата, необходими за прилагане на мерките, предложени в програмата на "БСП за България", е необходимо да упражняваме строг контрол върху разходването на обществения ресурс, да се повишава събираемостта на данъците и нулева толерантност към корупционните практики.

е позицията на Симеон Славчев и неговите съпартийци

"БСП за България" в годините провежда последователна политика на социална справедливост. Коалицията успя да обедини много леви организации, движения и партии, въз основа на принципното разбиране за социално ориентираната и справедлива държава с развита икономика, която да гарантира на хората зачитане на техните права, сигурност и благоденствие.

Неслучайно и мотото на кампанията е "За достойна България в мирна Европа".

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 17 Май 2024 17:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net