Мирослав Грънчаров: Кварталите и селата няма да са заварените деца на властта в Разград

By 09 Октомври 2023 Прочетена 477 пъти 0
Ще започнем да благоустрояваме територията във вилните зони, гражданите  ще решат докъде ще стигнем в урбанизацията Ще започнем да благоустрояваме територията във вилните зони, гражданите ще решат докъде ще стигнем в урбанизацията

Неравенствата между отделните квартали на Разград и разликите в благоустойството на града и селата са факт.

Има места в общинския център, които са добре обгрижени и подредени и други, които са занемарени и недостроени.

Като кмет ще работя за създаването на съвременна среда за живот във всички населени места, заяви кандидатът за кмет на Разград от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" Мирослав Грънчаров.

Вилните зони край лозята

Ще започна от там, където няма път, където електричеството е непостоянно и няма никакво блогоустройсто - от вилните зони край лозята. Там се е оформил нов квартал, и много хора са се преместили да живеят близо до природата.

В момента тази територия се води земеделска земя, там са лозята на старите разградлии. Няма пътища, няма съвременна инфраструра, а много семейства с деца, данъкоплатци, които честно си плащат местните налози, живеят там. Те имат право да получават публични услуги както останалите граждани.

Като заместник - кмет през изминалия мандат започнах работа па преотреждане на имоти, които да предоставим на енергоснабдителната компания за строителство на трафопостове. Целта е да осигурим качествено електрозахранване.

Много е амбициозно да мислим за урегулиране в този район, защото да се строят пътища и каквото и да е,трябва да се отчуждават частни имоти за публично ползване. Не знам дали хората искат това и дали са готови за подобен процес. Но няма как да строим асфалтови улици, ако те не отговарят на стандартите за строителство на пътища. Но аз смятам, че процесът на урбанизиране в лозята трябва да започне.

Ж.К. "Орел"

Това е малък град, в големия град, и заслужава много повече. Там ще разкрием административен център, къдего хората ще могат да получават изнесени на гишета услуги, за които сега трябва да идват в центъра на Разград.

Има имот за нов младежки парк и ще го направим с алеи и Ронд за изяви.

Общината ще осигури помещение за аптека и ще дадем възможност на предприемачите да се възползват от нашето предложение

Изграждане на улично осветление в неремонтираната част на комлекса.

кв. "Абритус"

Младежкиият парк до Исперихския път ще стане привлекателно място за отдих. Чешмата там ще бъде възстановена, Ще потече вода и от другата чешма до пътя за Исперих.

Паркингите пред блоковете срещу училище "Паисий" ще бъдат асфалтирани, а детската площадка до магазин "Кристал" на улица "Абритус" ще има нова изкуствена настилка.

Селата

Селата ще са равнопоставени с града в планирането на капиталовите ремонти и разходването на средства за благоустройство. Кои улици, тротоари, улични лампи, общински сгради ще се ремонтират, реновират или ще сменят предназначението си, ще решават местните общности, а общинската управа ще работи по плана на гражданите.

Детски площадки, зелени площи и фитнеси на открито ще изграждаме и в селата. И ще поддържаме съществуващите. Ще косим и попдържаме в приличен вид гробищните паркове,

Поддържането на традициите и местните културни обичаи ще е приоритет за кметствата. Всяко читалище ще бъде подпомагано при организиране на празници, ритуални обреди и други инициативи, в полза на общността в селото.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 09 Октомври 2023 14:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net