Инициативен комитет предлага архтект Радан Донев за наградата "Никола Икономов" в Разград

By 17 Октомври 2017 Прочетена 2056 пъти 0

Инициативен комитет в Разград предлага архитект Радан Донев да бъде удостоен с наградата "Никола Икономов". Тя ще бъде връчена по повод 1 ноември - Денят на народните будители.

В мотивите на инициативния комитет се посочва, че архитект Радан Донев е личност, допринесла с творчеството си за съвременния облик на Разград.

Той е бил на поста главен архитект в общината в продължение на 10 години, през който период под негово ръководство е бил изготвен Общият градоустройствен план на града, Генералният конуникационно-транспортен план, планът на зелената система и на канализацията.

Архитект Донев е бил отговорник и координатор и за проектирането и строителството на сградата на Драматичния театър - сега Общински културен център. Проектирал е и обекти със социално предназначение - Покритият общински пазар, Домът за възрастни хора, както и реконструкцията и обзавеждането на 4 основни отделения в разградската болница. По негова идея община Разград кандидатства и печели проект за благоустрояване на 6 квартала. 

Радан Донев е член на Съюза на архитектите в България и целият му живот е свързан с развитието на Разград.

Предложението за удостояване с наградата "Никола Икономов" на архитект Радан Донев ще се гласува на предстоящото на 31 октомври заседание на Общинския съвет, което КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net