Млади таланти от България отново ще си дадат среща в Разград за "Звезден път"

By 21 Юни 2017 Прочетена 1299 пъти 0

За поредна година в Разград отново ще си дадат среща талантливи деца от цялата страна на националния фестивал за песни, танци и рисунки "Звезден път".

Организатори на културното събитие са Община Разград, Областната дирекция на МВР, Общинския културен център и сдружение Бъдеще за Европа.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Разград д-р Валентин Василев. Целта на събитието е да бъдат насърчавани творческите заложби на децата и ангажирането им със социално значима и актуална кауза, каквато е безопасността на движението по пътищата.

Очаква се във фестивала да се включат над 200 деца, като продължават да идват още заявки. Новото тази година е, че ще бъде учредена стипендия на името на покойната Марияна Дучева – вокалния педагог, който вдъхнови създаването на фестивала. Стипендията ще бъде дадена като специална награда на талантливо дете. 

Фестивалът има състезателен характер и включва три категории – две за популярна песен и една за  съвременни танци. За победителите са предвидени много награди.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net