ВИДЕО: Нов фронт офис в Община Разград ще дава информация на гражданите за социалните услуги

By 21 Април 2023 Прочетена 1191 пъти 0

Стартира проект за укрепване на общинския капацитет в Разград.

Средствата са осигурени по програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейски съюз.

Чрез проекта ще се предостави по-ефективна и качествена грижа за жители от най-уязвимите групи в общината. За целта ще се открие фронт офис, обезпечен с необходимото обзавеждане и оборудване, на партерния етаж в Административния център на общината в Разград, като по този начин ще се осигури улеснен достъп, в т.ч. и за лица с увреждания, ползващи помощни технически средства за придвижване.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Проектът е с продължителност 24 месеца, като по него ще бъдат назначени двама социални сътрудници и един специалист социални услуги. Във връзка с новите ангажименти на общинските администрации, се предвижда и провеждане на разяснително-информационни кампании за предоставянето на личната помощ, социалните и интегрирани здравно-социални услуги, както и информираност на обществото на местно ниво относно възможностите за разрешаване на проблемите, свързани с липсата на достъпност за хората с увреждания.

Ще се проведат и специализирани обучения както на новоназначените, така и на общинските служители, ангажирани с администрирането на дейността "Асистентска подкрепа".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net