Обособяват нова стоянка за таксита в центъра на Разград

By 15 Януари 2016 Прочетена 2565 пъти 0

Обособяват нова стоянка за таксита в Разград. Тя ще бъде в южната част на построен наскоро паркинг в центъра на града. В предложението на кмета на общината д-р Валентин Василев се посочва, че ще могат да се ползват 25% от паркоместата.

Същевременно ще бъде закрита таксиметровата стоянка на паркинга срещу Ученическа спортна школа, която бе създадена за временно ползване от такситата, докато течеше ремонтът за обновление на централната част по проекта за зелена и достъпна градска среда. Със средствата бе изградено и ново място за пиаца, което сега вече ще може да се ползва. До момента повечето таксита спираха по улица "Искър" в центъра на града. Предложението ще бъде гласувано на предстоящата сесия на общинския съвет. Решението ще бъде взето на основание Наредба 12 за организацията на движението по общинските пътища и улици.

Ще бъде обсъдена и докладна, касаеща градския транспорт. Променят се часовете на пристигане и тръгване на автобусна линия №2. Това се налага основно поради влизане в сила на ново разписание за движение на влаковете, минаващи през гара Разград.

На 26 януари КИС 13 ще излъчи пряко заседанието на Общински съвет - Разград от 13:30ч.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net