Одобриха план-приема в средните училища в област Разград

By 15 Февруари 2017 Прочетена 1354 пъти 0

Одобрен е държавният план-прием в средните училища в област Разград. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Тази година в областта, след завършен 7-ми клас са предложени 22 профилирани паралелки, 26 професионални, 4 паралелки за деца със специални образователни потребности. След завършен 8 клас се предлагат 6 профилирани и 4 непрофилирани паралелки, 20 професионални, 4 за деца със специални образователни потребности и 6 задочна форма.

Ще бъдат разкрити и нови професии. В гимназията по земеделие в Завет предлагат прием по специалност „Агроекология“, след завършен 7-ми клас. В техникума по селско стопанство „Хан Аспарух“ в Исперих искат да започнат обучение по професията „Икономист-информатик“, с прием след завършен 7-ми клас, и за „Администратор в хотелиерството“ в специалност „Организация на обслужването.

Със завършен 7-ми клас ще се приемат ученици след Национално външно оценяване. Балообразуването ще бъде с точки. Ако някой ученик получи слаба оценка на външното оценяване, при балообразуването му се залагат 0 точки. Оценките от свидетелствата ще бъдат преобразувани по същия начин.

Тъй като всички ученици трябва да продължат в 8-ми клас, от Регионалното управление по образование предлагат паралелките да са повече, за да имат учениците по-голям избор.

Предстои план-приемът да бъде представен и защитен пред Министерството на образованието и науката до края на март.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net