ВИДЕО: Започна дългоочакваният ремонт на моста до Икономиката в Разград

By 16 Май 2023 Прочетена 855 пъти 0

Започна ремонтът на пешеходния мост до Професионалната гимназия по икономика в Разград.

За осигуряване на безопасност на живеещите в района, движението на пешеходци по съоръжението вече е спряно, като в двата края на моста са поставени плътни метални конструкции.

Гражданите от жилищните райони "Бели Лом" и "Лудогорие" от днес ползват временно другите съоръжения, свързващи двата бряга на реката – единият мост се намира на ул. "Странджа" а вторият - на пресечната точка на улиците "Перистър" и "Добруджа".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Строително-монтажните дейности ще продължат до 5 юни. С тях ще се постигне укрепване на носещата стоманена конструкция на мостовото пешеходно съоръжение, в това число устоите и подходите към него.

Предстои работа по подпорни стени, реконструкция и ремонт на стълби, парапети, връхни настилки. Ще се осигури достъп за преминаване по моста на граждани в неравностойно положение и майки с детски колички до различните нива на връзки между южното и северно платно на бул. "Бели Лом".

Ремонтът на моста бе крайно наложителен поради амортизацията на съоръжението и дефектите по армираната бетонна настилка, а и поради други компрометирани елементи.

Мостът е един от най-ползваните от жителите на града, разположен между два гъсто населени жилищни квартала, и обслужващ намиращите се в непосредствена близост детска градина и професионална гимназия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 16 Май 2023 17:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net