ВИДЕО: 12-кратен гръцки шампион спря ХК "Бяла" в дебютно евроучастие

By 17 Октомври 2022 Прочетена 1487 пъти 0

Достойно представяне на Хандбален клуб "Бяла" при дебюта на отбора в европейските турнири.

Въпреки че загубиха от гръцкия "Анагениси Арта" и отпаднаха от надпреварата, състезателките на треньора Виктория Жосан показаха силен спортен дух и желание за победа до самия край на двубоя.

И двата мача между отборите се играха в Арена Бяла. Първата среща завърши без победител – 21:21, като домакините пропуснаха шанса да спечелят още при дебюта си в европейските клубни турнири срещу 12-кратния шампион на Гърция.

В срещата-реванш, въпреки равностойната игра, и усилията на отбора на Бяла да съкрати натрупаната от гъркините преди това разлика до едва две точки, "Анагениси" надделя с 32:26, като по този начин елиминира Бяла от турнира за купата на Европейската хандбална федерация.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Според треньора на Бяла Виктория Жосан, ако през цялото време отборът е играел добре в защита, резултатът е щял да бъде друг.

По думите на гръцкия треньор, неговите състезателки са успели да спечелят, тъй като са видели слабостите на противника от първия мач и са коригирали играта си в нападение.

Малко известен факт е, че основател на гръцкия отбор е българинът Съби Дойчинов. Отборът се издига за един сезон до елита на гръцкия хандбал, където с годините печели 12 шампионски титли и 10 купи на Гърция.

Вижте обзора на двете срещи, които телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО, в репортажа.

КИС 13 ще излъчи и повторение на двете срещи между ХК "Бяла" и "Анагениси" Арта във вторник и сряда (18 и 19 октомври) от 21:45 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 17 Октомври 2022 20:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net