ВИДЕО: ХК "Бяла" защити шампионската си титла след категорична победа в третия суперфинал

By 22 Май 2023 Прочетена 800 пъти 0

За втора поредна година женският хандбален отбор на Бяла стана шампион на България.

Момичетата на Виктория Жосан защитиха титлата си като се наложиха с 2:1 победи над "Етър 64" - Велико Търново във финалната серия.

В последния мач, който се игра в Бяла, домакините тръгнаха в атака още с първия съдийски сигнал. Възползвайки се от грешките на противника, те поведоха устремно с 6:2, като разликата нарасна до 18:8 само за 20-ина минути игра. До края на полувремето, домакините от Бяла не допуснаха да бъдат догонени и запазиха преднината си при резултат 24:13.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


След почивката, тимът на "Етър 64" така и не успя да се върне в мача, който завърши 44:34 за домакините от Бяла. За победата на отбора с 12 гола се отличи Христина Бабий. Така момичетата на Виктория Жосан защитиха шампионската си титла от миналата година и се окичиха заслужено със златните отличия.

Купата е тежка, като зад този успех стои много труд, каза кметът на Бяла Димитър Славов. Шампион не е трудно да се стане, но е трудно да затвърдим шампионската титла, каза от своя страна треньорът на женския хандбален отбор на Бяла Виктория Жосан.

Президентът на "Етър 64" Атанас Атанасов заяви, че са изключително доволни от завоюваните сребърни медали.

За най-полезен състезател на първенството бе обявена Христина Бабий от отбора на Бяла, а индивидуалните награди за най-добър вратар и най-добър защитник отидоха при състезателки на "Етър 64".

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 22 Май 2023 17:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net