Домашен арест за младежа, блъснал полицейски автомобил в Русе след гонка

By 18 Май 2023 Прочетена 674 пъти 0
Домашен арест за младежа, блъснал полицейски автомобил в Русе след гонка Домашен арест за младежа, блъснал полицейски автомобил в Русе след гонка снимка: КИС 13

Районен съд – Русе уважи искането на прокуратурата и взе мярка за неотклонение домашен арест по отношение на А. А., обвинен в хулиганство и управление на МПС след употреба на алкохол.

Младежът е от гр. Ветово, на 19 години, неосъждан. С постановление на прокуратурата той е бил привлечен към наказателна отговорност по две обвинения:

На 14 май в с.Николово, обл.Русе, и в гр.Русе управлявал моторно превозно средство лек автомобил "Порше Кайен" с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,72 на хиляда, установено по надлежния ред.

За случая може да си припомните ТУК.

На същите дата и място извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – в лесопарк "Липник" с лек автомобил "Порше Кайен" преминавал на няколко пъти с висока скорост в непосредствена близост до пешеходците Р. М. и непълнолетния й син, викал и крещял на Р. М., шофирал рисково и с висока скорост лекия автомобил, като се опитвал да избяга от преследващите го полицейски автомобили, и целенасочено блъснал един от тях, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и е извършено при управляване на моторно превозно средство.

Представителят на прокуратурата заяви в съдебното заседание, че обвиняемият безспорно е извършил тези престъпления, както и, че се събират доказателства за поне още две други.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

С действията си А. А. е застрашил живота на множество лица и ясно е демонстрирал, че иска да избяга (да се укрие) от полицейските органи и по този начин да не бъде установен и наказан.

Защитата възрази, че младежът не е имал никакви криминални прояви в миналото, не е бил осъждан и поиска да бъде взета мярка за неотклонение парична гаранция. Самият обвиняем заяви, че много съжалява.

Дежурен състав на Районен съд - Русе счете, че всички доказателства, включително и обясненията на лицето сочат недвусмислено, че обвинението е обосновано.

Освен това, по делото съществуват данни за извършени поне още 3 престъпления: противозаконно повреждане на чужда вещ, закана за убийство и възпрепятстване орган на власт да изпълни задълженията си.

Налице е реална опасност А. А. да се укрие, видно от опита му да се отклони от наказателно преследване и да предотврати полицейската проверка. Според съда, целите на мерките за неотклонение биха се постигнали най-пълно с вземането на най-тежката от тях – задържане под стража, но предвид липсата на такова искане от прокуратурата, бе взета домашен арест, която да бъде контролирана чрез електронно наблюдение.

При евентуално обжалване или протестиране на определението на Районен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение домашен арест по отношение на А. А., делото ще бъде разгледано в Окръжен съд – Русе на 23 май. от 11:00 часа.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 18 Май 2023 16:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net