Общо три общини в област Русе са обявили бедствено положение

By 27 Ноември 2023 Прочетена 689 пъти 0
Общо три общини в област Русе са обявили бедствено положение Общо три общини в област Русе са обявили бедствено положение

Три общини от област Русе обявиха бедствено положение.

Това са Борово, Ветово и Две могили. Причините са падналият обилен снеговалеж през вчерашния ден, както и продължаващият на места силен вятър, поради което пътища предимно от общинските мрежи са непроходими.

Населените места на територията на трите общини са с нарушено електрозахранване и водоподаване. На места продължават проблемите и с телефонните линии. Навсякъде е създадена организация за извършване на всички неотложни възстановителни работи по осигуряване проходимостта на пътищата. Работи се по възобновяване на електро- и водоподаването навсякъде.

Ръководството на Областната администрация е в постоянен контакт с всички институции от региона, имащи отношение по преодоляване на усложнената зимна обстановка.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Предвижда се осигуряването на допълнителна снегопочистваща техника за участъка между селата Обретеник и Батин. Продължава работата по снегопочистването в района между Ветово и Писанец, както и между Две могили и селата Кацелово, Тръстеник и Батишница. Припомняме, че по-рано днес бе отворен пътят между Русе и Разград. За утре е сигурно, че учениците от общините Борово и Две могили и село Долна Студена, намиращо се в община Ценово няма да бъдат на училище.

По последни данни електрозахранване нямат близо 5000 абонати. Най-засегнати са в Баниска, Пепелина, Беляново, Батишница, Чилнов, Хотанца, Помен, Могилино, Бъзовец и Кошарна. Екипите на Електроразпределение – Север работят навсякъде и благодарение на предприетите от тях действия все повече населени места в региона имат възобновено електрозахранване.

Без вода продължават да са 15 населени места от региона. Най-много от тях са в общините Борово, Бяла, Две могили и Ценово. До края на днешния ден се очаква да бъде възстановено водоподаването на територията на общините Две могили и Бяла.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 27 Ноември 2023 17:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net