Хиляди пиха греяна ракия и ядоха зелева чорба на уникалния празник в Бабово /ВИДЕО/

By 24 Февруари 2020 Прочетена 2393 пъти 0

Над 5000 души посетиха петия фолклорен фестивал посветен на греяната ракия и зелевата чорба в сливополското село Бабово.

За перфектната организация се погрижиха от кметството и Народно читалище "Никола Йонков Вапцаров - 1927. По традиция значителна подкрепа за празника оказаха и от Община Сливо поле

Сред основните атракции за поредна година беше добре познатата Юнашка тава, в която бяха приготвени около 1300 литра зелева чорба. Всеки, дошъл да уважи празника, имаше възможността да се наслади и на гозбите, приготвени по автентичните рецепти, завещани от баба Ханджийка.

От своя страна кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов поздрави организаторите за постоянното надграждане на фестивала и съхраняване на фолклорните и кулинарни традиции.


За доброто настроение на присъстващите се погрижиха повече от 1000 участници от 36 формации от различни градове и села на Северна България.

По време на празника се проведоха и конкурсите за "Най-напет юнак" и "Най-лична мома", като победители станаха съответно Петър Пламенов от Голямо Враново и Катерина Симеонова от Климентово. Най-малките участници бяха 2-годишният Симеон Симеонов и 5-годишната Зоя Йорданова.

Сериозна беше и конкуренцията в конкурсите за греяна ракия, зелева чорба и най-автентична старовремска софра. Накрая гостите и хилядите присъстващи на празника опитаха от традиционните ястия от общината и региона.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 24 Февруари 2020 17:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net