Трима души са в болница след катастрофа на пътя Котел - Омуртаг

By 27 Април 2023 Прочетена 2118 пъти 0
Трима души са в болница след катастрофа на пътя Котел - Омуртаг Трима души са в болница след катастрофа на пътя Котел - Омуртаг снимка: КИС 13

Трима души са настанени за лечение в МБАЛ-Търговище след пътен инцидент на пътя Котел - Омуртаг.

За случая съобщава Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 26 април в 8:30 часа на тел. 112 в оперативната дежурна част на ОДМВР-Търговище е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Котел-Омуртаг, на разклона за с. Станец в община Омуртаг.

Лек автомобил "Порше Кайен" с пазарджишка регистрация, собственост и управляван в посока гр. Омуртаг от 45-годишен правоспособен водач от гр. Пазарджик, е предприел маневра "изпреварване" на бус "Фолксваген ЛТ-35" с търговищка регистрация, управляван от 58-годишен правоспособен водач от с. Халваджийско, община Антоново.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В същото време водачът на буса е предприел маневра "завой наляво" към с. Станец, вследствие на което е настъпил удар между двете МПС – лекият автомобил е ударил буса в задната му част.

В резултат трима от пътуващите в буса граждани са настанени в МБАЛ-Търговище за лечение с първоначална опасност за живота им: 56-годишен мъж от с. Пъдарино, община Омуртаг, е с черепно-мозъчна травма и фрактура на ребро, 72-годишна жена от с. Първан, община Омуртаг – с фрактури на ребра и на крак, и 53-годишен неин съселянин –с черепно-мозъчна травма и фрактура на ребро.

На водачите на двете МПС са взети проби за евентуално наличие на алкохол и наркотични вещества по надлежния ред. Пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 27 Април 2023 13:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net