Задържаха двама чужденци при спецакция срещу наркоразпространението в Търговищко

By 19 Октомври 2020 Прочетена 1841 пъти 0
Задържаха двама чуждестранни граждани при спецакция срещу разпространението на наркотици в Търговищко Задържаха двама чуждестранни граждани при спецакция срещу разпространението на наркотици в Търговищко снимка: КИС 13

Специализирана полицейска операция с цел ограничаване на разпространението и употребата на наркотични вещества се проведе в община Попово. За акцията съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

По време на операцията са открити различни количества от наркотичното вещество канабис в домовете на мъж и жена от село на територията на общината.

На 16 октомври около 10:00 часа при полицейска проверка в село Водица е установено, че 35-годишен мъж държи в себе си 70 грама суха зелена тревиста маса. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на наркотичното вещество канабис.


При последвалото претърсване и изземване в обитаваната от него къща са намерени общо 50 грама марихуана.

При действия по претърсване и изземване, проведени през същия ден в селото, в къщата на 68-годишна жена е установена 120 грама суха зелена тревиста маса. При извършения полеви наркотест веществото също е реагирало на канабис.

Мъжът и жената са чуждестранни граждани.


Наркотичното вещество е иззето по надлежния ред. Мъжът е задържан в Районното управление в Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са образувани две досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на Районното управление в Попово.

По време на акцията полицейските служители са проверили 21 МПС и 33 лица.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 19 Октомври 2020 14:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net