Представиха новите директори на БКС и "Детско и ученическо хранене" в Търговище

By 05 Юни 2018 Прочетена 3054 пъти 0

Подобрение в работата на две от общинските предприятия в Търговище предвиждат новите им директори.

Това са Гюрсел Хасанов и Недялко Неделчев, които са спечелили конкурсите за директор съответно на ОП "Детско и ученическо хранене" и на Общинско предприятие БКС. Двамата бяха представени днес на пресконференция на кмета д-р Дарин Димитров.

Конкурсите за директори на общинските предприятия се провеждат във връзка с преобразуването им и приемането на Правилници за устройството и дейността им от Общинския съвет. Според тях кметът на общината назначава директори на общински предприятия след провеждане на конкурс. 

Директорът на "Детско и ученическо хранене" Гюрсел Хасанов обясни, че кухнята-майка към общинското предприятие ежедневно приготвя храната за 1200 деца в градините и 1600 ученици на територията на Търговище.

Новият директор на Общинско предприятие БКС инж. Недялко Неделчев заяви, че негов приоритет ще бъде подобряване организацията на работа  и закупуването на нова техника. Тя е необходима във връзка с постоянно увеличаващия се обем работа на предприятието, което се занимава със сметопочистването, сметоизвозването и поддържането на пътната мрежа на територията на общината. БКС е оператор и на Регионалното депо за неопасни битови отпадъци. След неговото запълване, което се очаква да се случи в края на 2018 г., сметта от община Търговище ще започне да се извозва на Регионалното депо в Шумен. 

"Увеличение на такса смет в тази връзка не се предвижда", зави кметът д-р Димитров. Той обясни, че сумата за извозването на отпадъците до депото в кв. "Дивдядово", Шумен, ще бъде приблизително еднаква с тази, която Общината в момента отделя за сметоизвозване.

Община Търговище днес обяви и конкурс за директор на Общинско предприятие "Обреди", след преобразуването му от 1 април тази година. Желаещите да кандидатстват трябва да подадат документи в Общината в срок до 5 юли.

Пълен запис от пресконференцията на кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров може да видите ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net