Засаждат повече от 200 дървета и храсти в търговищкия "Запад 2"

By 14 Юни 2018 Прочетена 1647 пъти 0

Повече от 200 дървета и храсти ще бъдат засадени в квартал "Запад 2" в Търговище по проект за благоустрояване на района.

Вече започна премахване на дървесна растителност в района, попадащ в обхвата на проекта за "Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда". Според указания и под надзора на специалисти, екипи на Общинското предприятие "Флора" премахват плодна, саморасла и увредена растителност. Дейностите са задължителна част от реализацията и са заложени след оценка на състоянието на дърветата и храстите, извършена от експерти. 

На мястото на премахнатите видове ще има нови, като за озеленяване са предвидени над 28 000 лева. Със средствата ще бъдат засадени 126 широколистни, 74 иглолистни дървета, храсти и многогодишни цветя. Тревните площи ще бъдат възстановени.

Близо 2 000 000 лева е стойността на проекта за обновяването на зони, обхващащи 35 дка от квартал "Запад 2". В момента се извършва ремонт на вътрешната улична мрежа и тротоарите, изграждат се нови паркинги, осветление, спортно-игрови съоръжения, включително площадка за волейбол и баскетбол.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net