fbpx

Бюлетините за изборите в неделя тръгнаха към общините в Русенско

By 29 Март 2023 Прочетена 543 пъти 0
Бюлетините за изборите в неделя тръгнаха към общините в Русенско Бюлетините за изборите в неделя тръгнаха към общините в Русенско КИС 13

При засилени мерки за сигурност бюлетините, изборните книжа, ролките със специализирана хартия за машинно гласуване, както и комплектите за видеонаблюдение за предстоящите парламентарни избори бяха разпределени сред общините от Русенско.

За няколко дни бе създадена организация, благодарение на която, доставените в петък 204 000 бюлетини в Областната управа бяха предоставени на общините от региона заедно с всички необходими материали.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Те бяха транспортирани до общините под полицейски ескорт с цел гарантиране сигурността на книжата и техниката.
 Материалите бяха придружени от членове на Районната избирателна комисия /РИК/. Процесът по разпределение на материалите за вота тази неделя бе координиран от заместник-областния управител Детелина Ачева и председателя на РИК Милена Хинкова.

На практика бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват напълно вота във всички секции. Най-много бюлетини са предвидени за община Русе – 146 000, а най-малко за Ценово – 4500. На следващо място се нареждат ВетовоБяла и Сливо поле съответно с по 12 500, 11 500 и 10 000. На пето място по брой бюлетини остават Две могили с 7500, следвани от Иваново със 7000 и Борово с 5000.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net