fbpx

ВИДЕО: Част от приоритетите на "ПП - ДБ" в бъдещето управление на страната

By 17 Март 2023 Прочетена 736 пъти 0

Лидерите на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" посетиха Разград, за да подкрепят листата с водач Антоанета Цонева.

Никола Минчев - член на Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" и Христо Иванов - съпредседател на "Демократична България" говорят за антикорупционното бъдеще на България, за преодоляването на дисбаланса в развитието на регионите и за привличането на инвестиции в икономиката на района.

- Г-н Минчев, каква е вашата визия за антикорупционното бъдеще на България?

- Борбата с корупцията при всички положения е основен елемент от нашата предизборна програма. Това е наше верую. Основното, което сме предвидили и в програмата, е на първо място реформа в Антикорупционната комисия, така че тя наистина да заработи по начин, по който лицата, които заемат висшите публични длъжности да бъдат ефективно разследвани за корупционни практики и престъпления. Също така, разбира се, съдебната реформа е много важен аспект от това. Реформа трябва във Висшия съдебен съвет, така че да се гарантира независимостта на съда, защото само независимостта в съда може да гарантира върховенство на правото. Когато имаме върховенство на правото в страната, ще се види как това ще повлияе позитивно на абсолютно всички сектори в българската икономика.

- Вие лично на 2 април за какво ще гласувате?

- За едно по-добро бъдеще на България. За по-модерно, по-европейско, по-реформаторско, по-демократично бъдеще на страната ни!

- Г-н Иванов, какви са вашите виждания относно развитието на регионите и премахването на дисбаланса между Южна и Северна България?

- В нашата програма това е една много сериозно застъпена тема. Както знаете, ние сме се ангажирали евросредствата, които идват по структурните фондове да се разделят поравно между Северна и Южна България. Така ще се гарантира, че Северна България ще получи една наистина много сериозна финансова инжекция. Това всичко е свързано с приоритети в областта на инфраструктурното строителство, защото трябва да се осигури свързаност. Така че наистина Севрена България да заеме адекватното си място на икономическата карта не просто на България, а в целия регион. Имаме много проекти, които предвиждаме да развием, разбира се модернизацията на енергетиката също ще спомогне за развитието на Северна България. Общите ни усилия са насочени и към привличане на инвестиции. България изостава не просто от Румъния, а дори и от Сърбия по привличането на такива инвестиции. Това значи, че губим възможност за нови работни места с добри заплати. Това усилие специално ще бъде насочено към привличането на чуждестранни инвестиции тук в Северна България, защото тук има възможност да се привлекат инвеститори.

- Какви са вашите идеи относно инфраструктурата и транспорта в Разградския избирателен район?

- В Разградско очевидно цялостната свързаност, която трябва да се осигури - първо със завършването на АМ "Хемус" и всички останали вертикални коридори, които трябва да осигурят свързаност в посока Юг - Север. Това придобива изключително голямо значение с новата геополитическа ситуация. Развитието на ЖП транспорта също е изключително важно. В следващия програмен период ще има много голяма инвестиция, отново казвам, концентрирана в Северна България и нейната инфраструктура.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar