fbpx

"Демократична България" в Разград: Да, политиката няма място в образованието!

By 29 Септември 2022 Прочетена 726 пъти 0
"Демократична България" в Разград: Да, политиката няма място в образованието! "Демократична България" в Разград: Да, политиката няма място в образованието!

Във връзка с разпространена до медиите в Разград позиция на ПП ГЕРБ, относно отказа на Общинския съвет за дофинансиране на училището в село Киченица, от "Демократична България" в Разград излязоха с позиция.

Публикуваме я без редакторска намеса:

В последните дни преди изборите ГЕРБ в Разград отчаяно търсят тема, по която да критикуват "Демократична България". Видимо притеснени от предстоящото гласуване, пазителите на оградата на Гюнай Хюсмен, атакуват десницата, че в местния парламент е подкрепила решение за закриване на училището в село Киченица, където учат... 14 деца от първи до седми клас. Или средно във випуск по 2-ма ученика.

ГЕРБ са измислили тезата, че училището било обявено за закриване, защото в селото кметът е от ГЕРБ. Това не само е невярно, то е глупаво. Ясно е, че в училище, където всички деца заедно са по-малко от една маломерна паралелка, учебен процес не може да се организира. Или ако такъв се провежда, той не би могъл да е пълноценен. И тези деца са обречени да излязат от училище неграмотни.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Кой има полза децата на 14 семейства, които съвестно плащат данъците си, да останат полуграмотни. Техните синове и дъщери имат право на качествено образование, както децата на всички останали граждани. Защо ГЕРБ иска вместо да учат с връстниците си в Разград, да ходят на школи, кръжоци и спортни занимания, тези деца да стоят в селското училище, в смесени класове от по двама-трима ученика. Кой има полза от това, след като местната управа осигурява безплатен транспорт и организация, от която се ползват учениците от още 13 села в общината.

И какво общо има оптимизирането на училищната мрежа с това кой селски кмет от коя партия е? Ако ГЕРБ мислят за децата в Киченица, ще се радват, че от началото на тази година, те учат в училищата, където учат децата на кметската управа на града, децата на депутатите и общинските съветници от Разград.

Защото политиката наистина няма място в училище. И е глупаво и жалко, че хората на Борисов в Разград си измислят проблеми, във време, когато България е затрупана от кризи. Те искат да превърнат в свои заложници децата на 14 български семейства, в името на много тесен партиен интерес!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar