fbpx

Областният управител и РИК - Русе обсъдиха подготовката за парламентарните избори в региона

By 15 Август 2022 Прочетена 651 пъти 0
Областният управител и РИК - Русе обсъдиха подготовката за парламентарните избори в региона Областният управител и РИК - Русе обсъдиха подготовката за парламентарните избори в региона

Провеждането на мащабна информационна кампания в област Русе относно машинния вот на 2 октомври обсъдиха областният управител Анатоли Станев и членовете на новоназначената Районна избирателна комисия /РИК/.

Той е категоричен, че демо машините трябва да достигнат до максимален брой гласоподаватели.

Според Анатоли Станев подобна инициатива ще повиши доверието в машинния вот, а оттам ще се окаже и предпоставка за повишаване на избирателната активност, която на свой ред би трябвало да гарантира по-голяма обществена представителност в бъдещия парламент.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Анатоли Станев счита също, че машинното гласуване е показало своята ефективност и е допринесло за намаляване на купения вот. Това бе и другата тема, която бе обсъдена в рамките на срещата. По въпроса предстоят и нови срещи между областния управител и останалите институции, отговорни за подготовката и провеждането на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Не на последно място областният управител поздрави ръководството и членовете на РИК.

Припомняме, че през изминалата година подобни кампании относно машинния демо вот бяха организирани от РИК и Областната администрация. Те преминаха успешно и обхванаха всички общини на територията на региона, както и повечето населени места в тях.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 15 Август 2022 13:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net