fbpx

Полицията в Разград съобщава за спокойно начало на изборния ден в областта

By 02 Април 2023 Прочетена 484 пъти 0
Полицията в Разград съобщава за спокойно начало на изборния ден в областта Полицията в Разград съобщава за спокойно начало на изборния ден в областта снимка: КИС 13

Охраната на изборните помещения в област Разград през изминалата нощ е протекла спокойно, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В 07:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на секционните избирателни комисии. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщават още от полицията.

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани над 200 служители от структурите на ОДМВР и РДПБЗН в Разград, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02 / 90 112 98, както и на имейл izbori2023@mvr.bg.

Служителите на звената "Български документи за самоличност" в ОДМВР - Разград издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

В дните от 28 до 31 март са издадени 12 удостоверения – 8 в Разград, 2 в Лозница и по едно в Исперих и в Кубрат. В деня за размисъл с удостоверение за гласуване се е снабдил само един гражданин в Кубрат. През съботния ден са връчени 10 изготвени лични карти – 1 в Разград, 2 в Исперих, 4 в Кубрат и 3 в Лозница. Връчени са и два паспорта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 02 Април 2023 11:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net