15 сигнала за купуване на гласове са постъпили в ОДМВР - Разград на първия тур на изборите

By 31 Октомври 2019 Прочетена 1195 пъти 0
Две бързи и едно досъдебно производство са изпратени в Софийска градска прокуратура по функционална компетентност Две бързи и едно досъдебно производство са изпратени в Софийска градска прокуратура по функционална компетентност снимка: КИС 13

34 сигнала за нарушения на изборния процес са получени в Областната дирекция на МВР в Разград по време на първия тур на местните избори.

По 26 от тях не са установени данни за престъпления и производствата са прекратени. 15 от сигналите са били за купуване на гласове. Имало и 3 оплаквания за неправомерно изготвяне на списъци с гласоподаватели.


Най-много сигнали са получени в Районното управление в Кубрат - 12. Следват Исперих и Лозница по 8, и Разград с 6. По 5 от сигналите с постановление на прокурор има образувани досъдебни производства, от тях 4 за евентуално купуване на гласове и 1 за лице, което чрез заплаха от уволнение, е направило опит да попречи на подчинените си да упражнят правото си на глас. 2 бързи и 1 досъдебно производство са изпратени в Софийска градска прокуратура по функционална компетентност, останалите 2 към момента не са приключили и няма повдигнати обвинения. 3 от сигналите не са приключили и към момента се извършват проверки.

Във връзка с извършени допълнителни процесуално-следствени действия по досъдебно производство, образувано в ОДМВР - Разград за срок от 24 часа е било задържано едно лице. Съставени са общо 6 предупредителни протоколи по Закона за МВР на лица нарушаващи изборния процес.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 31 Октомври 2019 19:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net