51 наказатлени производства са внесли прокуратурите в Разградско през юни

By 15 Юли 2019 Прочетена 1602 пъти 0
Обвинителните актове са 24, срещу 32 лица Обвинителните актове са 24, срещу 32 лица снимка: КИС 13

51 наказателни производства са внесли в съдилищата от Окръжната и трите Районни прокуратури в Разградски съдебен район през юни.

Обвинителните актове са 24, срещу 32 лица.

От отчета на прокуратурата става ясно, че най-много са извършените общоопасни престъпления срещу които през миналия месец има внесени 10 обвинителни акта. Следват незаконните деяния против собствеността, които са 7 и престъпленията срещу личността за които са внесени 4 обвинителни акта. Извършено е и едно документно престъпление. Освен това през юни в област Разград са внесени и 9 предложения за споразумения срещу 9 лица.

За освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административни санкции от 1000 до 5000 лева по чл. 78 "А" от Наказателния кодекс има внесени 18 предложения срещу 18 лица. Става дума за престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато е непредпазливо.

Има и три предложенията по чл. 61 от НК, който се отнася до престъпления извършени от непълнолетни лица. Законът предвижда, че ако деянието не представлява голяма обществена опасност, прокурорът може да реши да не се образува досъдебно производство, ако спрямо извършителите на престъплението могат да се приложат успешно възпитателни мерки по Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net