Актуализираха списъка на средищните детски градини и училища в община Разград

By 27 Август 2019 Прочетена 2031 пъти 0
Това стана днес по време на редовното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО Това стана днес по време на редовното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО снимка: КИС 13

Актуализираха списъка на средищните детски градини и училища в Разград за тази година.

Решението бе взето единодушно с 26 гласа "За" на днешното редовно заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

Само детска градина "Митко Палаузов" в Разград може да бъде включена в Списъка на средищните детски заведения. За всички малчугани, които пътуват до там е осигурен безплатен транспорт. 7 пък са училищата на територията на общината, които отговарят на критериите за средищни – това са 5 училища в Разград и по едно в селата Киченица и Осенец.

Общинските съветници разгледаха и докладна записка за обезпечаване на авансово плащане, чрез издаване на запис на заповед по Проект "Създаване на звено за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Домашен социален патронаж - Разград". Допустимият размер е до 20 % от стойността на предоставената от Управляващия орган безвъзмездна финансова помощ.

Докладната записка беше одобрена с 24 гласа "За" без против и въздържали се.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net