Бебе на 4 месеца и неговата баба са сред новите случаи на COVID-19 в Разградско /ПОДРОБНОСТИ и ВИДЕО/

By 13 Май 2020 Прочетена 3050 пъти 0

От Микробиологичната лаборатория, извършваща PCR тестове за COVID – 19 в МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Разград, са потвърдени два нови случая на заразени с коронавирус в oбластта.

Отчетени като положителни са пробите на 4-месечно бебе и неговата баба.

Изготвено е предписание за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки в Детското отделение на болницата. Взети са проби за PCR тестове на целия персонал, който се е самоизолирал, до излизане на резултатите. Заразените лица са били настанени в друг сектор на отделението и не са имали контакти с останалите деца. Вече са преместени в Инфекциозното и са в добро здравословно състояние. Ще останат под наблюдение до отчитане на 2 отрицателни резултата.


Във връзка с двата нови случая в Детско отделение на Разградската болница са взети всички противоепидемични мерки. Спира се приемът и изписването на пациенти за срок от 24 часа и се извършва двукратна пълна дезинфекция. Персоналът ще бъдат допуснат на работа само след установен отрицателен резултат от изследването. Взети са проби и от всички лица, които са хоспитализирани в отделението. Те ще се изписват само след установен отрицателен резултат. Обслужването на пациентите се извършва при стриктно спазване на предпазните мерки за недопускане възникването на вътреболнични инфекции.

От началото на епидемията до днес, в Разградска област са потвърдени 9 случая на заразени с COVID-19. 6 човека са поставени под 28-дневна домашна карантина, а 3 са настанени за стационарно лечение, от които един в Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 13 Май 2020 18:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net