Близо 600 души са под карантина в област Разград /ВИДЕО/

By 03 Април 2020 Прочетена 1664 пъти 0

Около 600 души в момента са под карантина в област Разград.

Това са основно хора, които са се завърнали от чужбина, и сега се очаква да се види дали някой от тях няма да развие симптоми.

За Новините на телевизия КИС 13 заместник-директорът на РЗИ д-р Анатолий Стайков каза, че е изпратена проба за изследване на едно лице в специализирана лаборатория във Варна. Става дума за човек, който е бил в контакт с болен от коронавирус.


Междувременно, след като бе съобщено, че съпругата на заразения с коронавирус народен представител д-р Хасан Адемов също е с положителна проба, за избягване на паника, от РЗИ уточняват, че семейството на депутата в последно време не живеело в Исперих, а в София, и изследванията на съпругата му са направени там. Народният представител е ходил само веднъж в Исперих - в края на март, за да връчи дарение в местната болница, като е бил с предпазни средства.

Иначе само за ден са образувани две досъдебни производства за нарушаване на наложена карантина в област Разград. Извършена е и една проверка, като е съставен протокол за предупреждение.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 03 Април 2020 14:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net