Близо 900 социално слаби получават безплатно топъл обяд в област Разград

By 04 Февруари 2019 Прочетена 1642 пъти 0
Храненето на правоимащите граждани става в базата на Домашния социален патронаж Храненето на правоимащите граждани става в базата на Домашния социален патронаж снимка: КИС 13

Близо 900 нуждаещи се получават безплатно топъл обяд в област Разград.

Подпомагането може да бъде по оперативната програма за храни и чрез социалната услуга "Обществена трапезария", която се финансира от Фонд "Социална закрила".

Подкрепата по програмата се предоставя на лица и семейства на месечно подпомагане, неосигурени, самотноживеещи хора с децата си, такива, които получават минимални пенсии, както и скитащи и бездомни лица. По тази процедура 50 потребители от община Разград получават топъл обяд безплатно.

Храненето на правоимащите граждани става в базата на Домашния социален патронаж. Предвидените средства са над 120 хиляди лева. Топлият обяд ще бъде предоставян до края на годината като за всички общини от областта сумата е около 1 600 000 лева.

Най-голям е броят на потребителите в община Лозница - 200 души. Топъл обяд в Разград получават и 120 човека чрез услугата "Обществена трапезария", която се финансира от Фонд "Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика. 38 от потребителите са от Разград, 53 от село Раковски и 29 от село Стражец. Храната в двете населени места извън града, се превозва със собствен транспорт на доставчика на социалната услуга.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net