Братя Домусчиеви с голямо дарение за болницата в Разград /ВИДЕО/

By 27 Март 2020 Прочетена 1791 пъти 0

Дарение от 250 000 лева за закупуването на PCR лаборатория за диагностициране на болни от коронавирус получи многопрофилната болница в Разград.

Огромната сума, която е предоставена безвъзмездно от собствениците на "Лудогорец" Кирил и Георги Домусчиеви, ще отиде и за осигуряването на друга животоспасяваща апаратура.

Целта е да се подпомогне местното здравно заведение в подготовката му за борбата с COVID-19. Освен 250 000 лв, допълнително са закупени и 1000 теста. Отделно от паричното дарение се предоставят дигитални дистанционни термометри, 2000 специални защитни маски, 500 предпазни облекла за еднократна и 100 за многократна употреба в инфекциозна среда, както и 200 защитни очила.


От ръководството на "Лудогорец" предадоха дарението от името на братя Домусчиеви с пожелания към медицинския екип за успешна борба с коронавируса.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев благодари от името на местната власт за този безпрецедентен жест. От своя страна изпълнителният директор на разградската многопрофилна болница д-р Гечо Жеков благодари за дарението и заяви готовността на медицинския екип да работи упорито и всеотдайно.

Това е най-голямото дарение за разградската болница, от началото на пандемията досега.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 27 Март 2020 18:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net