Четири са номинациите за званието "Почетен гражданин на Разград"

By 20 Януари 2020 Прочетена 1405 пъти 0

Четири са номинациите за удостояване със званието "Почетен гражданин на Разград" по повод празника на града - 28 януари.

Днес те бяха разгледани и одобрени на съвместно заседание на две постоянни комисии към общинския съвет. Предложенията ще бъдат гласувани на тържественото заседание на местния парламент, което ще се проведе на 27 януари.

Първата номинация е за президента на футболен клуб "Лудогорец" Алекасандър Александров като изявен деятел в областта на българския футбол и общественик, допринесъл за утвърждаването на спортния престиж на Разград.

Академичният състав към разградския филиал на Русенски университет "Ангел Кънчев" пък е номинирал проф. д-р Нейко Стоянов за изключителния му принос в областта на химията и химичните технологии.


Инициатевен граждански комитет е предложил за удостояване посмъртно със званието "Почетен гражданин на Разград" Никола Икономов – учител, народен будител и виден възрожденец.

Четвъртото предложение е от Управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз, за удостояване със званието на д-р Мария Иванова за дългогодишната й общественополезна дейност и активен принос в развитието на медицината. От Областния съвет на БЧК е изпратено допълнително писмо в подкрепа на номинацията на д-р Иванова.

Номинациите за удостояване със званието почетен гражданин ще бъдат разгледани и гласувани на тържественото заседание на Общинския съвет в Разград, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО на 27 януари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 20 Януари 2020 19:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net