Кметът на Разград Денчо Бояджиев и новият Общински съвет встъпиха в длъжност

By 11 Ноември 2019 Прочетена 1264 пъти 0
На учредителната сесия, която КИС 13 излъчи НА ЖИВО, бе избран и председател на местния парламент На учредителната сесия, която КИС 13 излъчи НА ЖИВО, бе избран и председател на местния парламент снимка: КИС 13

Кметът на община Разград, общинските съветници и кметовете на населените места встъпиха в длъжност с полагане на клетва.

Това стана на първото заседание на местния парламент, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.


Тържествената учредителна сесия бе открита от областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен. Избраният за кмет на Разград Денчо Бояджиев, новите 33-ма общински съветници и кметовете на населените места в общината встъпиха в длъжност с полагането на клетва. Предишният кмет д-р Валентин Василев пък връчи символично на Дечно Бояджиев ключа на града.

След това се проведе избор за нов председател на Общинския съвет. Бяха номинирани Стоян Димитров от местна коалиция "БСП за България" и д-р Левент Апти от ДПС. След тайно гласуване, кандидатът на левицата получи подкрепа от 17 общински съветници, 10 бюлетини бяха празни, а останалите 6 дадоха своя вот за другия кандидат.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 11 Ноември 2019 20:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net