Областната дирекция на МВР в Разград получи висока оценка за дейността си през 2018

By 15 Март 2019 Прочетена 1605 пъти 0
Това стана ясно от годишния отчет за дейността на институцията Това стана ясно от годишния отчет за дейността на институцията снимка: КИС 13

Областната дирекция на МВР в Разград е сред структурите в страната, които нямат регистрирана висока престъпност.

Това стана ясно от годишния отчет за дейността на институцията.

По разкриваемост, която е около 20%, дирекцията заема място над средното в национален мащаб. Отчита се намаляване на престъпленията, главно тези против собствеността и личността.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и заместник-директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Благородна Макева изразиха задоволство от работата в Разград по отношение на престъпността в издаването на фалшиви ТЕЛК-решения. За тази година вече са образувани 16 досъдебни производства, а през миналата са били 30.

Областната дирекция на МВР получава висока и по линия на разследването - с малък екип са подготвени за съд много дела. От Главна дирекция "Национална полиция" адмирират и дейността на разградската полиция за борбата й с телефонните измами.

Една от задачите през тази година ще бъде подсигуряване провеждането на европейските избори. Коментиран бе и въпросът с незаетите щатове в системата на МВР.

Очаква се през тази година полицията в Разград да получи нови автомобили.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 15 Март 2019 16:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net