Община Разград готви богата културна програма през следващите седмици

By 15 Май 2019 Прочетена 1868 пъти 0
Сред основните предстоящи събития е фестивалът "Античният Абритус", който ще се проведе на 14 и 15 юни Сред основните предстоящи събития е фестивалът "Античният Абритус", който ще се проведе на 14 и 15 юни снимка: КИС 13

С богата културна програма Разград ще отбележи Европейската нощ на музеите.

Събитието преминава под мотото "Музеите като културни центрове. Бъдещето на традицията." През тази година инициативата ще се проведе на 18 май, като всички музеи ще отворят вратите си безплатно и ще представят изложби, концерти и разнообразни арт прояви.

Инициативите ще стартират на 17 май, когато Регионалният исторически музей ще гостува в Исперих с изложбата "Капанска сватба".

На 18 май жителите и гостите на Разград ще имат възможността да видят разнообразни музейни експозиции.

До 22:00 часа ще бъдат отворени вратите на всички къщи-музеи в Разград. В Етнографския музей желаещите ще имат възможността да видят експозицията "Духовната култура на капанците", а в 16:00 часа в къща-музей "Станка и Никола Икономови" ще гостува писателката Светлана Дичева. В 17:00 часа в къща-музей "Акад. Анание Явашов" ще бъде представен концертът "Звездна хармония".

Сред основните предстоящи събития в културния календар на Община Разград е фестивалът "Античният Абритус", който ще се проведе на 14 и 15 юни. Друго важно културно събитие е Капанският събор, който ще се проведе на 29 юни в местността "Пчелина".

Цялото интервю с директора на дирекция "Култура, спорт, туризъм" Виолета Антонова, с повече подробности относно предстоящите събития, може да видите ТУК!!!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 15 Май 2019 18:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net