Община Разград обновява монументалната градска украса /ВИДЕО/

By 11 Ноември 2020 Прочетена 961 пъти 0

Община Разград обновява монументалната градска украса.

Инсталирани са пана от винил по улица "Дунав". Композициите са две, като вече е добавено и художествено осветление.

Фотографиите представят знакови събития от културния календар на Разград. Едната композиция включва снимки от Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти, а другата – от Историческия фестивал "Абритус".


Оформлението е на художника Теодор Даскалов, а техническото изпълнение – на общинските предприятия "Ремонтстрой" и "Паркстрой". Най-големите пана са с размери 4 / 2,40 м.

Инициативата на Община Разград за обновяване на градската украса стартира през лятото с оформянето на постоянната улична фотоизложба, подредена до моста "Панчоолу". Първата експозиция бе посветена на 90-годишнината от изграждането на моста, а втората - на първия учебен ден и 174 години светско образование в Разград.


Тематичните експозиции ще се подменят по 2-3 пъти годишно. В момента се извършва подготовка за поставяне на подобна градска украса на входно-изходната артерия на Разград в района срещу Автогарата. Паната там ще проследяват историята на региона от древността до наши дни. Това ще е последният нов елемент от монументалната градска украса за тази година.

През 2021 ще се работи по оформлението на пешеходната зона и пространството около площад "Момина чешма".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 11 Ноември 2020 16:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net