Община Разград организира акция по залесяване

By 03 Април 2019 Прочетена 1996 пъти 0
От началото на 2019 общинското предприятие "Разградлес" е засадило 41 хил. фиданки цер От началото на 2019 общинското предприятие "Разградлес" е засадило 41 хил. фиданки цер снимка: КИС 13

По повод Седмицата на гората община Разград организира залесяване в землището на село Киченица.

В акцията по засаждането на фиданки участваха кметът д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова и заместник-кметът Ердинч Хасанов. 

От началото на 2019 предприятието е засадило 41 000 фиданки цер, като залесяването вече трета година се извършва в землището на село Киченица, където са определени за попълване с дръвчета 112 дка. Мястото, където днес се извърши залесяване е с площ 14 дка. Според изискванията се засаждат маломерни фиданки, доставени от горски разсадници.

Много нарушения са установени от общинското предприятие от началото на годината досега. Оказва се обаче че извършителите се отървават без санкции, тъй като престъпленията били маловажни. Образувани са много досъдебни производства, като най-честите нарушения са в Топчии, Желязковец, Дянково. От 2016 година досега са съставени 50 акта, но реално ефектът не е голям, тъй като конфискация няма поради маловажността на престъпленията. Дори се е наложило на нарушителите да бъде върната конфискувана кола. Нужни са по-крути мерки, коментира директорът на общинското горско предприятие.

Реалните очаквания за добив на дървесина през тази година са 36 хил. кубика, като за населението са предназначени 24 хиляди.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Април 2019 16:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net