Община Разград планира реконструкция на три сгради от културната инфраструктура /ВИДЕО/

By 20 Ноември 2020 Прочетена 1180 пъти 0

Община Разград ще подаде проектно предложение за реконструкция на три сгради на културната инфраструктура в града.

Става дума за Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев", Етнографският музей и Музикална школа "Илия Бърнев". Индикативната стойност по проекта е над 800 000 лева.

Предложението ще бъде подготвено до края на годината, като реконструкцията е крайно належаща. Трите институции работят в амортизиран сграден фонд, налице е ниска енергийна ефективност и липсва равен достъп до културни занимания за различни групи от населението.


Проектното предложение предвижда и закупуването на оборудване, с което да се разшири предоставянето на услуги и превръщането на тези институции в съвременни и атрактивни културни и образователни центрове в общината.

Особено належаща е реконструкцията на сградата на Регионалната библиотека, където покривната конструкция се нуждае от сериозен ремонт, като досега години наред течове повредиха стени и облицовки. Елинсталацията също се нуждае от подмяна, належащи са и други ремонтни дейности.

Реконструцията на трите сгради ще се реализира по инвестиционна програма за устойчиво и интегрирано градско развитие, в рамките на европейския оперативен фонд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 20 Ноември 2020 17:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net