Община Разград стартира нов социален проект за патронажна грижа

By 12 Юли 2019 Прочетена 2355 пъти 0
17 домашни помощници, 2 медицински лица, лекар, кинезитерапевт, психолог и специалист "социални дейности" ще помагат на общо 200 лица 17 домашни помощници, 2 медицински лица, лекар, кинезитерапевт, психолог и специалист "социални дейности" ще помагат на общо 200 лица снимка: КИС 13

Община Разград стартира нов социален проект за патронажна грижа.

В продължение на 12 месеца 200 лица, предимно възрастни хора над 65 години, които не могат да се самообслужват, както и хора с увреждания и техните семейства ще получават здравно-социални услуги, консултиране и психологическа подкрепа.

Продължителността на предоставяне на здравно-социалните услуги на потребителите ще бъде 1 година. Първите 3 месеца от срока на договора са за подготовка изпълнението на планираните дейности: обособяване, обзавеждане и оборудване на офис, подбор на потребители и персонал за предоставяне на почасови услуги, оценка на потребностите и обучение на наетите лица. Проектът предвижда създаване на звено за патронажна грижа, за възрастни хора и лица с увреждания в Домашен социален патронаж-Разград като алтернативна и гъвкава форма на подкрепа в домашна среда на територията на общината.

17 домашни помощници, 2 медицински лица, лекар, кинезитерапевт, психолог и специалист социални дейности ще предоставят услуги на общо 200 лица в риск. Към всеки потребител ще бъде приложен индивидуален подход при определяне на видовете дейности и тяхното времетраене.

Общият размер на безвъзмездната помощ по проекта е около 340 000 лева, осигурени по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Юли 2019 17:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net