Окончателно отложиха Лудогорския маратон заради африканската чума по свинете

By 26 Юли 2019 Прочетена 1421 пъти 0
Около решението се обединиха три институции - Община, Областна администрация и Агенцията по храните Около решението се обединиха три институции - Община, Областна администрация и Агенцията по храните снимка: КИС 13

Три институции – Община, Областна администрация и Агенцията по безопасност на храните в Разград, се обединиха около мнението, че провеждането на Лудогорски маратон по време на бедствено положение, заради африканската чума по свинете, е рисковано.

Кметът на д-р Валентин Василев обясни на пресконференция, че първоначално е дал разрешение на организаторите да проведат събитието и го доказа с документи. Ситуацията се променила след обявяване на 24 юли на бедствено положение в областта заради свинската чума. Това наложило, кметът да издаде уведомление за отлагане на събитието още същия ден.

Решението за отлагане на маратона е правилно, обясниха от Областната дирекция по безопасност на храните, тъй като ситуацията с африканската чума е много критична, а спортното събитието е масово с международно участие.

Кметът на Разград е предложил маратонът да се проведе в Градския парк, като се е ангажирал Общината да съдейства за обезпечаването му, но от "Зелена стъпка" са отхвърлили този вариант.

Цялата пресконференция по темата може да видите ТУК!!!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net