fbpx

Партиите в Разград не се разбраха за ръководството на Районната избирателна комисия /ВИДЕО/

By 03 Февруари 2021 Прочетена 895 пъти 0

В Разград се проведоха консултациите за определяне състава на Районната избирателна комисия във връзка с насрочения парламентарен вот на 4 април.

На тях стана ясно, че не може да се постигне окончателно съгласие относно ръководния състав и затова той ще бъде определен по служебен път. 

Консултациите бяха свикани от областния управител Гюнай Хюсмен. Според указанията, Районната избирателна комисия трявба да се състои от 13 души, но тъй като се полага и един член от "Демократична България", които са представени в Европейския парламент, за да бъде нечетен техният брой, представителите на ГЕРБ се увеличават с един.


Представителите на партиите направиха своите предложения за ръководните постове в Районната избирателна комисия. От ГЕРБ предложиха за председател на РИК Хубан Соколов. БСП пък издигна кандидатурата на Силвия Великова. От ДПС предложиха за председател Нергин Хамдиев, а от "Демократична България" лансираха за поста кандитарута на Жоро Чобанов.

След състоялия се около предложенията дебат стана ясно, че не може да се постигне окончателно съгласие относно ръководния състав на Районната избирателна комисия, въпреки направените компромиси.

 

Утре готовият протокол на състоялите се днес консултации ще бъде изпратен в Централната избирателна комисия, която ще назначи по надлежния законов ред Районната избирателна комисия в Разград. Ръководните позиции в нея ще се определят по служебен път.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Февруари 2021 19:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net