Предлагат Община Разград да тегли заем за изпълнението на важен социален проект /ВИДЕО/

By 16 Октомври 2020 Прочетена 3782 пъти 0

Община Разград иска да тегли кредит от 600 000 лева за изпълнение на проект за изграждане на Център за работа с деца на улицата.

Предложението ще бъде обсъдено на предстоящото заседание на Общинския съвет на 27 октомври, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Услугата Център за работа с деца на улицата е свързана с превенция на отпадане от училище, социална рехабилитация и интеграция на деца, живеещи трайно или частично на улицата; семейно консултиране и подкрепа, ограмотяване на децата и обучение в родителски умения.


Проектът включва основен ремонт на сграда общинска собственост, в която ще бъде пребазиран Центърът за работа с деца на улицата. 
Предвиждат се помещения, зони и околни пространства със съответното оборудване и обзавеждане, необходими за пълноценното функциониране на обекта и за създаване на уютна среда за неговите ползватели. Общата стойност на проекта е близо 1 000 000 лева, изцяло безвъзмездна помощ.

За осигуряване на дължимите окончателни плащания, Общината не разполага със свободен финансов ресурс и се налага да поеме краткосрочен общински дълг в размер до 600 000 лева.

На октомврийското заседание на Общинския съвет в Разград ще се гласува и решение услугата "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" да се предостави на Домашния социален патронаж за срок от 6 месеца, тъй като досегашният договор изтича.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 16 Октомври 2020 18:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net