Предложение на Общината: Безплатен паркинг за електромобили в "синята" зона в Разград /ВИДЕО/

By 16 Ноември 2020 Прочетена 1163 пъти 0

Безплатен паркинг за електромобили в "синята" зона в Разград, предлагат от Общинска администрация.

Докладната записка ще бъде обсъдена и гласувана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 24 ноември. Предложението на кмета Денчо Бояджиев е общинските съветници да одобрят пропуск за безплатно паркиране в "синя" зона на електромобили.


Става дума за изменение и допълнение на Наредба №12 на Общинския съвет за организацията на движението по общинските пътища и улици на територията на Общината, тъй като досега действащата съдържа разпоредби, които не кореспондират със Закона за движение по пътищата.

Вместо билет, на паркиралите в зоната вече ще се издава касов бон. Според новите разпоредби, Община Разград не гарантира запазено място в "синя" зона. Регламентирани са по-подробно случаите на принудително задържане на МПС в тази зона, както и времетраенето на статута "принудително задържан".

В наредбата е регламентиран начинът и мястото на поставянето на скобата, както и извършването на съответните действия от длъжностните лица, до момента на освобождаването на автомобила, както и отговорностите при евентуално нанесени повреди.


При блокиран автомобил служителите на Отдел "Опазване на обществения ред" правят най-малко пет снимки за констатиране на нарушението. Сумата по разходите и престоя на принудително задържаното МПС се поема от собственика му.

След заплащането на сумата се издава финансов документ и автомобилът се освобождава.

Утре започват обсъжданията на докладните записки в закрити заседания на постоянните комисии.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 16 Ноември 2020 17:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net