Превозвачите в Разград променят разписанията заради извънредното положение /ВИДЕО/

By 20 Март 2020 Прочетена 1914 пъти 0

Автобусните спирки в Разград пустеят заради извънредното положение.

Поради намалелия пътникопоток, и за безопасността на гражданите, автобусните превозвачи на територията на Община Разград са преустановили част от курсовете, а други са разредени.

От Общината указват на превозвачите да уведомят своевременно за новите разписания кметовете на населени места, до които возят пътници. В Разград е спряна само линията до Гробищния парк, тъй като в нея пътуват предимно възрастни хора. Съгласно заповед на министъра на здравеопазването дейността на юридическите лица трябва да се организира така, че да не се допуска събирането на повече от 2 лица над 60-годишна възраст в помещения или на открито.


Няма промени в разписанията на автобусните линии 2 и 4, както и 5, която обслужва най-големия жилищен комплекс "Орел" и превозва много граждани до работните им места. Има редуцирани курсове от някои превозвачи по направленията за Варна, РусеТърговище, Гецово и Дянково.

От Община Разград призовават гражданите преди да предприемат пътуване, да се информират чрез кметството или чрез съответния превозвач за промените в разписанието. След отмяна на извънредното положение автобусните линии ще се изпълняват съобразно маршрутните разписания по договорите, сключени с Общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 20 Март 2020 16:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net