През юли и октомври са отчетени най-много превишения на нормите за сероводород в Разград /ВИДЕО/

By 24 Февруари 2020 Прочетена 1109 пъти 0

През юли и октомври са били най-честите превишения на нормите за сероводород в Разград през миналата година.

Това сочат данните от анализите на Регионалната здравна инспекция.

През 2019 година в Разград са направени четири измервания на параметрите за оценка на качеството на атмосферния въздух в пункта в близост до западна промишлената зона. Всяко измерване е продължило 13 денонощия. Проследени са концентрациите на отделните замърсители и динамиката на техните изменения, като за серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид , озон и фини прахови частици, данните сочат, че концентрациите са в норма.


По време на годишния мониторинг е проследен и показателя сероводород, във връзка с възникнали инциденти на влошаване качеството на атмосферния въздух в Разград през последните 3 години. Резултатите отчитат превишения, както на максимално еднократната, така и на средноденощната пределно допустима концентрация за сероводород.

Най-голям брой превишавания са регистрирани през 3-то и 4-то тримесечие. През юли превишаванията са 5, като при норма от 5 хилядни от милиграма на кубичен метър максимална еднократна пределно допустима концентрация са регистрирани стойности от 32 хилядни от милиграма. 6 пъти е била надвишавана през юли и средноденонощната пределно допустима концентрация, а през октомври - 4 пъти.

Изводът на Регионалната здравна инспекция е, че от 2016 година насам основният проблем с качеството на атмосферния въздух в Разград са превишаванията на нормите на сероводород.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 24 Февруари 2020 16:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net