Работодателите влизат в Обществените съвети на професионалните гимназии в Разградско

By 25 Ноември 2019 Прочетена 981 пъти 0
Представители на бизнеса ще има в обществените съвети на 10-те професионални гимназии в региона Представители на бизнеса ще има в обществените съвети на 10-те професионални гимназии в региона снимка: КИС 13

Ще има представители на работодателите в Обществените съвети на професионалните гимназии в област Разград.

От Регионалното управление на образованието съобщиха, че предложенията са одобрени и касаят 6 техникума в Разград и по един в ИсперихКубрат, Лозница и Завет.

Представителят на бизнеса се определя от областния управител по предложение на представителните организации на работодателите. Съставът на обществените съвети се актуализира след тригодишен мандат.


Предстои да се организира среща между работодателите и представителите на институциите, ангажирани с подготовката на план-приема за гимназиалния курс на обучение за следващата учебна година, с оглед съобразяването му с нуждите на бизнеса в региона, и възможностите за реализация на младите хора след завършване на средно образование.

От страна на работодателите са ангажирани Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ и Съюзът за стопанска инициатива, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара и Стопанска камара - Разград.

Включването на представител на работодателите в състава на Обществените съвети на училищата, които извършват обучение за придобиване на професионална квалификация, става по разпоредба на Закона за предучилищното и училищното образование.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 25 Ноември 2019 17:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net