Разград отбелязва Деня на народните будители с богата културна програма

By 29 Октомври 2019 Прочетена 1320 пъти 0
Честванията ще започнат с тържество и ритуал на поднасяне венци и цветя в къща - музей "Станка и Никола Икономови" Честванията ще започнат с тържество и ритуал на поднасяне венци и цветя в къща - музей "Станка и Никола Икономови" снимка: КИС 13

Разград се подготвя с богата културна програма за честване на 1 ноември - Денят на народните будители.

Той ще започне с тържество по повод празника и ритуал на поднасяне венци и цветя в къща - музей "Станка и Никола Икономови".

Предвижда се официално откриване на фотоизложба и представяне на сборник, посветени на 150- годишнината на народно читалище "Развитие 1869". По време на церемонията за удостояване с наградата "Никола Икономов", ще бъде връчена и новоучредената награда "Димитър Хранов" за особени заслуги към НЧ "Развитие 1869".


Ще бъдат раздадени и наградите в конкурса на просветната институция за литературно есе, посветен на 150- годишнината на читалището. Ще има представление на "Многострадална Геновева" – откъс в изпълнение на актьори-любители от читалищното настоятелство. Разградчани ще видят и "Женско царство" – спектакъл на Младежка формация за театър "Импулс" при читалището.

"Унгарска поезия на 60 класически и съвременни поети" пък показват в изложба в Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев". Празникът ще се отбележи и с презентация "Будителите на България и в родния край".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 29 Октомври 2019 16:29
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net