Разград се нарежда на шесто място в страната по размер на средната работна заплата

By 19 Ноември 2019 Прочетена 1453 пъти 0
Средното месечно възнаграждение в Разградско е нарастнало с близо 11% за година Средното месечно възнаграждение в Разградско е нарастнало с близо 11% за година снимка: КИС 13

С близо 11% е нараснала средната месечна работна заплата в област Разград за една година.

По данни на Националния статистически институт в края на септември възнаграждението е достигнало 1109 лева, като в частия сектор получават средно със 140 лева повече от заетите в обществения. 


Най-високо средно месечно трудово възнаграждение през третото тримесечие на годината са получили наетите лица по трудово и служебно правоотношение в дейностите "Култура, спорт и развлечения", "Операции с недвижими имоти" и "Държавно управление". По размер на средната заплата Разград е на шесто място сред областите в страната. Най-високо е заплащането в София - 1704 лева, а най-ниско във Видин  810 лева.

Наетите по трудово и служебно правоотношение в област Разград към края на септември са 26 300. В сравнение със същия период на предходната година наетите в обществения сектор се увеличават с 1,2%, а в частния - намаляват с 0,на сто. В структурата на наетите работници и служители по икономически дейности не се наблюдават съществени изменения спрямо края на септември миналата година. Най-голям е относителният дял на заетите лица в дейностите "Преработваща промишленост", "Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети" и "Образование".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 19 Ноември 2019 16:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net