С шествие, поднасяне на венци и цветя и концерт Разград отбеляза Деня на Независимостта /ВИДЕО/

By 22 Септември 2020 Прочетена 2838 пъти 0

Днес в Разград тържествено бе отбелязан Денят на Независимостта 22 септември.

На площад "Възраждане" пред Войнишкия паметник се събраха много граждани, за да отдадат почит на падналите в борбата за възтържествуване на националния идеал.

Присъстваха кметът на града Денчо Бояджиев и председателят на Общинския съвет Стоян Димитров, заметник-областният управител Евгени Драганов, общински съветници, представители на политически партии и на обществени организации, граждани.

Към гражданите се обърна Цветана Бенонова - гл. експерт "Култура, религиозни дейности и младежки дейности" в Община Разград. Тя припомни, че това е празничният ден, в който отбелязваме държавния суверенитет на България и отдаваме почит на загиналите във войните.


Венци на признателност пред Войнишкия паметник първи поднесоха кметът Денчо Бояджиев и председателят на Общинския съвет Стоян Димитров, имаше венци и от народния представител Десислава Атанасова, от групата съветници от ВМРО и "Кауза Разград", от областния управител Гюнай Хюсмен, от офицерите и сержантите от запаса и резерва, от граждани.

Последва шествие през централната част на града, след което честването продължи на площад "Независимост" пред Общинския културен център. Там солистката на Капанския ансамбъл Силвия Симеонова изпълни химна на България. Пред събралите се празнично настроени граждани кметът Денчо Бояджиев слово, с което припомни българските ценности - най-голямата от които е Независимостта на България, извоювана с борба и упоритост.


Актьорът Александър Божанов прочете Манифеста на цар Фердинанд за обявяване на независимостта на България, с което бе припомнено съдържанието на този исторически значим документ.

Празникът завърши с изпълнения на детски танцови състави от Разград – градският мажоретен състав към Центъра за работа с деца, танцова формация Феникс, танцова школа Сладури, театрално-танцова формация Импулс, танцьорите от балетната школа и др.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 22 Септември 2020 16:50
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net