Сериозно намаление на престъпността отчитат от МВР в Разград през август

By 13 Септември 2019 Прочетена 1584 пъти 0
За периода се отчита също намаление при тежките катастрофи За периода се отчита също намаление при тежките катастрофи снимка: КИС 13

С над 35% са намалели престъпленията в Разградска област за една година.

Според данните на Областната дирекция на МВР, през август регистрираните криминални деяния са 85, докато за същия период на миналата година те са били 132.  Разкрити са 43 от регистрираните през месеца престъпления, както и 31 случая от минал период.

По-фрапиращ случай през месеца е с дата 14 август. При процесуално-следствени действия, извършени от служители на ОДМВР - Разград под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура – Разград, са задържани двама мъже на 43 и на 21 години от село Бабук, обл. Силистра, във връзка с досъдебно производство за склоняване към проституция и следствено дело за пране на пари. Извършени са претърсвания на територията на Разград, Хасково и Силистра, при които са намерени и иззети над 600 гр. златни накити, парични средства в евро и лева, придобити по незаконен път и други веществени доказателства, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Към настоящия момент двамата мъже са с взета постоянна мярка "задържане под стража". В хода на разследването са събрани данни, че лицата са извършвали престъпната си дейност на територията на страната и в три държави – членки на ЕС.

Регистрираните измами през август са 4, включително и една телефонна, която е разкрита при съвместни действия със служители от ГД "Национална полиция" и СДВР. Извършителят на престъплението е мъж на 56 години, роден в град Исперих, и с адрес в град София, криминално проявен и осъждан за измами и документни престъпления. След като извършва измамата в Разград, мъжът действа на територията на ОДМВР-Габрово, а след това и на територията на СДВР. Задържан е при поредното прибиране на пари от жертва на измама в София. Продължава работата по разследването и документирането на извършените криминални деяния под ръководството на Районна прокуратура – Разград.

На пресконференцията на полицията беше представен и анализ на пътно-транспортната обстановка през август на територията на областта.

Станали са 40 катастрофи, от които 15 тежки със 17 ранени. От предоставените статистически данни е видно, че за разлика от предходните месеци, основната причина за настъпите тежки ПТП през м.август е отнемането на предимство, а не несъобразената скорост от страна на водачите на МПС. Друга констатирана разлика, спрямо предходните месеци, е че по-голямата част от възникналите тежки ПТП са настъпили в населени места. Предвид тези направени констатации, както и като се вземе в предвид и края на летния туристически сезон и намаляване на интензитета на движение на МПС по гл.път I-2 /Русе – Варна/, следва контролната дейност на служителите с правомощия за работа по КПД да бъде насочена основно върху този вид нарушения – отнемане на предимство, несъобразяване на поведението на водачите на МПС с пътна маркировка и пътни знаци, който са основната причина за настъпилите тежки ПТП през м.Август 2019г .

През август на територията на Област Разград са констатирани общо 1464 нарушения на скоростните режими.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 13 Септември 2019 16:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net