Сформираха постоянните комисии към Общински съвет - Разград

By 03 Декември 2019 Прочетена 1183 пъти 0
Това стана по време на първата редовна сесия на местния парламент, която КИС 13 излъчи НА ЖИВо Това стана по време на първата редовна сесия на местния парламент, която КИС 13 излъчи НА ЖИВо снимка: КИС 13

Приеха състава на постоянните комисии към Общинския съвет в Разград.

Това стана след бурни дебати вчера, по време на първото редовно заседание на местния парламент, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

"Демократична България" ще има петима председатели, БСП – четирима, Земеделски народен съюз – двама, a "ВМРО - Кауза Разград" и ГЕРБ - по един.


Съветниците решиха също да се сформират две нови комисии - едната е за подготовка на общински програми, проекти и контрол по изпълнението им, а другата е за сътрудничество и взаимодействие с Националното сдружение на общините в България. През новия мандат на общинския съвет ще работят 12 постоянни комисии, плюс още една - за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

По време на обсъждането, възникна въпрос дали съветниците могат да участват в 4 комисии, без това да е нарушение на правилника. Калоян Монев уточни, че това е възможно ако едната от комисиите е за конфликт на интереси.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 03 Декември 2019 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net